miércoles, 10 de febrero de 2016

Detalles de la inauguración, este viernes 12 a les 15 horas


Ya tenemos los detalles de la inauguración y además de comentar que los billetes inaugurales se podrán coger en todas las estaciones de la línea (menos en las del aeropuerto y Parc Logístic), desde Sala de Premsa de la Generalitat se comunica que el acto inaugural (políticos y periodistas) será a las 10h y el resto de la gente podremos usarla a partir de las 15h. Me vienen muchas dudas sobre el motivo de tan largo espacio de tiempo pues según el comunicado a las 11h ya habrá acabado el viaje inaugural y se harán los parlamentos en la estación Fira. Pero bueno por esperar un par de horas más no pasar nada ;-)

Si aún tenéis dudas sobre el tramo que inaugura TMB ha facilitado una web con todos los datos, L9 Sud.


El president Puigdemont inaugura divendres el nou tram de l'L9

Els mitjans que vulguin cobrir aquest acte s’han d’acreditar abans de les 15 hores de demà, dijous

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, inaugurarà divendres vinent, 12 de febrer, el nou tram de la línia 9 (L9) del Metro de Barcelona. En l’acte també participaran els alcaldes dels tres municipis que connecta aquest nou tram: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor.

L’acte s’iniciarà a les 10 hores a la nova estació Zona Universitària, on començarà el recorregut inaugural. Després de fer una breu aturada a la T1 de l’aeroport, el president i la resta d’autoritats agafaran el metro de tornada fins a l’estació Fira (a la confluència del carrer Botànica amb l’avinguda Joan Carles I), de l’Hospitalet de Llobregat, on tindran lloc els parlaments inaugurals, a partir de les 11 hores.

20 quilòmetres més de nou transport públic

La línia L9 sud té 20 quilòmetres, 15 estacions i connecta els municipis de Barcelona, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat. El nou ramal facilitarà l’accés en transport públic a centres educatius, zones comercials i àrees logístiques i de promoció econòmica, com ara la Ciutat de la Justícia, Mercabarna, Fira i les dues terminals de l’aeroport del Prat. Unirà les estacions de Zona Universitària i Aeroport T1 en un temps de 32 minuts. Aquest tram suposa posar en servei una inversió de 2.899 milions.

Les estacions que s’obriran són: Zona Universitària (correspondència L3), Collblanc (correspondència L5), Torrassa (correspondència L1), Can Tries-Gornal, Europa-Fira (correspondència L8-FGC), Fira, Parc Logístic, Mercabarna, Les Moreres, El Prat Estació (correspondència Rodalies), Cèntric, Parc Nou, Mas Blau, Aeroport T2 (correspondència Rodalies) i Aeroport T1.

El nou ramal oferirà una freqüència de trens cada 7 minuts per sentit, que es reduirà a menys de 4 entre algunes estacions quan es produeixin esdeveniments que generin un gran impacte en la mobilitat. En longitud, és equiparable a l’L1 de Metro, la més llarga de la xarxa, i té una previsió de demanda de 23 milions de viatgers anuals.

Cobertura informativa

Acreditacions: Els mitjans que vulguin cobrir l’acte s’han d’haver acreditat prèviament, enviant un correu electrònic abans de les 15 hores de demà, dijous 11 de febrer, a: premsa.tes@gencat.cat indicant nom i cognoms, DNI, mitjà, i tasca que s’hi desenvolupa (fotògraf, càmera o redactor).

Punts d’acreditació:

Estació Zona Universitària (Diagonal amb avinguda Doctor Marañón): els mitjans que vulguin fer el recorregut inaugural en metro, han de recollir la seva acreditació a la mateixa estació entre les 9 i les 9.45 hores del divendres. Per motius d’espai, es recomana que només s’acrediti un sol equip per mitjà.

Estació Fira (carrer Botànica amb l’avinguda Joan Carles I, de l’Hospitalet de Llobregat): Els mitjans que vagin directament a l’estació on tindran lloc els parlaments inaugurals podran recollir la seva acreditació entre les 10.15 i les 10.45 hores a la mateixa estació d’Europa Fira

Tant pel que fa al recorregut com per a l’acte a la Fira només hi accediran els mitjans acreditats prèviament.

La L9 entrarà en servei a les 15 hores de divendres, un cop feta la inauguració, per la qual cosa aquells mitjans que hagin de tornar a Zona Universitària, un cop acabat l’acte, hauran de fer-ho en transport alternatiu. En transport públic, l’estació més propera és Europa Fira, de Ferrocarrils de la Generalitat.


12-02-2016

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, inaugurarà el nou tram de la línia 9 (L9) del Metro de Barcelona. En l’acte també participaran els alcaldes dels tres municipis que connecta aquest nou tram: l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluis Tejedor.

10.00 | Estació Zona Universitària (Diagonal amb avinguda Doctor Marañón) | Barcelona (Barcelonès)
L’acte s’iniciarà amb el recorregut inaugural. Després de fer una breu aturada a la T1 de l’aeroport, el president i la resta d’autoritats agafaran el metro de tornada fins a l’estació Fira.

11.00 | Estació Fira (carrer Botànica amb l'avinguda Joan Carles I, de l'Hospitalet de Llobregat) | L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)
Un cop fet el recorregut, a l'estació Fira tindran lloc els parlaments inaugurals

Fuente: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/convocatoriavw/130064/ca/president-puigdemont-inaugura-divendres-tram-ll9.do

9 comentarios:

Tren Barcelona dijo...

Después de tanto tiempo esperándola, esperemos que esté a la altura de las expectativas y que haya valido la pena todos estos años de obras y molestias para los vecinos de Barcelona.

Silvia Ramos dijo...

Creo que la información no es clara. Mensajes que se contradicen o inducen a error. Tras leer en T-10, que ésta no es válida, para metro Aeropuerto, he preguntado a un empleado de Tmb, si esto quiere decir que aunque me baje antes del aeropuerto, no la puedo utilizar? y me ha contestado, que no es válida, que el precio es único desde Z. Universitaria. He insistido, y lo ha corroborado por walki talki con otro, y siguen diciéndome que no vale.
Estoy entrando en página web, y en este blog y hay mensajes que dan a entender, intercomunicación entre diferentes zonas de la ciudad, pero no expresan lo que me han dicho, si leo comentario de otra persona, en este blog, sobre pegatinas en el interior del metro, específica: si vas al aeropuerto, no es válida T-10, pero si bajas antes si deberia serlo?, no se específica en página web. Y si es válida, la información del empleado/OS es errónea, y en la T-10, debería poner no valida para destino o parada final L9- Aeropuerto. Entendiéndose dose que en el resto sí.
Me pueden confirmar por favor este punto. En mi caso, cogería en Z. Universitaria y bajaría en Más blau.

Gracias
Silvia Ramos

KEPLER23BCN dijo...

Para ese recorrido es un recorrido normal, no hay que comprar ningún billete especial, se ha comprar billete especial o usar cualquier billete menos un sencillo o T-10 para entrar o salir de las estaciones del aeropuerto.

Aquí toda la información.

https://noticies.tmb.cat/transport/com-funciona-la-tarifa-especial-del-metro-les-terminals-t1-i-t2

Anónimo dijo...

Muchas gracias!

Silvia Ramos

Anónimo dijo...

Gracias!
Silvia Ramos

Anónimo dijo...

Hola, Kepler23Bcn, tienes alguna noticia de la avería de L9s ? ( día 22 d febrero , creo , el segundo dia del WMC)
Gracias por todas las dl blog :-)

KEPLER23BCN dijo...

Lo que dicen las noticias, http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20160223/302369963441/averia-l9-mwc.html

Una avería en un convoy.

Saludos

Anónimo dijo...

Alguna noticia sobre el tramo central? 2018 quizás? O va a tener que esperar más el asunto?

KEPLER23BCN dijo...

Si noticias... como mucho rumores de 2020 pero nada seguro... de momento parece probable inauguración Ramal Zona Franca finales 2017 pero no todas las estaciones, en nuestro facebook vamos informando https://www.facebook.com/L9-del-metro-de-Barcelona-256331671791/?ref=hl